Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
9 février 2016 2 09 /02 /février /2016 10:53
DANGER! PERILL!  Le Gazoduc MIDCAT arrive!!

​Nos camarades du Réseau d'Appui Mutuel en réponse aux Interconnexions Energétiques Pyrénéennes nous font savoir que sera inauguré à Figueres le vendredi 12 février à 20h une exposition dénonçant le projet de gazoduc transfrontalier à haut débit MIDCAT, dont les travaux ont commencé déjà en Espagne et qui passant par le Col du Perthus traversera tout le Roussillon, en parallèle de l'autoroute et de la THT!! pour rejoindre le réseau gazier français à Barbaira dans l'Aude.

Cette exposition sera visible dans le vestibule du Conseil Comarcal de l'Alt Empordà à Figueres puis à Girona et ce serait bien qu'elle vienne aussi bientôt à Perpignan.

Ce projet MIDCAT est une réelle menace, une de plus, la bulle de gaz qui fait exploser le vase.

Il faut donc que les populations, les politiques et les associations se mobilisent dès à présent comme le font déjà nos cousins catalans du sud: le Conseil Comarcal de l'Alt Empordà, la Plataforma No a la MAT, de nombreux maires avec le concours d'ODG ont déjà pris nettement position contre ce nouveau projet pharaonique.

Arriba el gasoducte MIDCAT.

MIDCAT es el nom del projecte d'una interconnexio gasistica que connecta la peninsula iberica amb Franca i el nord d'Europa. La tramiatcio d'aquest projecte es va iniciar el 2007, es va paralitzar per l'estat francès el 2010 pero tot i aixi les obres al costat espanyol, en territori català, van començar el 2011 i van arribar fins a Hostalric. Ara aquest projecte torna estar actiu, perquè el 18 de novembre de 2015 es va aprovar com a projecte d'interes comù (PIC) a Brussel.les par la Comissio Europea. El següent tram passarà per a les comarques gironines, probablement seguint el corredor d'infraestructures i la MAT.

No podem permetre que es repeteixi l'experiència de la MAT i del primer tram del MIDCAT i és el moment de qüestionar la necessitat del gasoducte: A banda de l'important impacte ambiental que tenen infraestructures com el MIDCAT, defensem que aquest tipus de projecte no contribueixen a la planificacio d'un futur energètic viable, sostenible i socialment just.

Conferència inaugural divendres 12 de febrer, a les 20h a Can Met, Figueres. Amb l'Alfons Perez (ODG) que ens explicarà el context geopolitic del projecte, en Xavier Arderius de la plataforma Gasoducte Martorell-Figueres exposarà l'experiència de la mobilitzacio ciutadana en el territori del primer tram construït i amb en Xavier Llorente de No a la Mat compararem l'experiència.

Exposicio: 15/28 de febrer al vestibul del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, c/ Nou 48 de Figueres, 9-14h dimarts i dimecres fins a les 19h.

1/18 de març, a la facultat EPS de l'UdG, Girona

21/31 de març, a l'Ateneu Salvador Catà, Plaça Josep Pla de Girona.

Partager cet article
Repost0

commentaires