Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
10 mai 2011 2 10 /05 /mai /2011 11:42

Comunicat de premsa / Communiqué de presse

 

Les mentides d’una DUP

 

 

El govern francès va declarar, el dimecres 4 de maig, “d'utilitat pública” el “projecte de línia elèctrica de molt alta tensió que anirà del repartidor de Baixàs a la frontera espanyola”.  De tota evidència la “utilitat pública” no coincideix, en aquest cas, amb l'anomenat “interès general”. L'important rebuig a aquest projecte i les fortes mobilitzacions viscudes en el territori afectat responien, sense cap tipus de dubte, a l'interès general de la població, que no hi veien cap “interès” per a la nostra terra en la realització d'una infraestructura amb un fort impacte ambiental i amb un bon grau d'incògnites sobre la possible incidència en la salut.  Per contra, qui segur que és convençut de la seva “utilitat” i “interès” són els lobis i grans empreses energètiques i del ciment.

Esquerra Republicana de Catalunya veu, en el comunicat emès pel ministre francès de l'Energia, Eric Besson, un exercici de cinisme i hipocresia sense pal·liatius. Com definir altrament el fet que es vulgui justificat aquesta línia de Molt Alta Tensió amb el pretexte que “afavorirà el desenvolupament de les energies renovables intermitents com l'energia solar i l'eòlica”? O que s'ha respost a les mobilitzacions amb una “concertació aprofundida amb les poblacions concernides i aporta les respostes adaptades a les inquietuds mediambientals que el projecte havia suscitat” Que ho demanin, entre d'altres, als veïns del Portús...

Des de Esquerra Republicana de Catalunya no oblidem que les línies de 400.000 volts són, principalment, filles de l'energia nuclear i lamentem constatar que, passat l'accident “impossible” de Fukushima, cap reflexió seriosa ha estat feta per part del govern sobre l'aposta per l'energia nuclear a França. Així mateix reiterem que la resposta a l'oposició expressada per la població nord catalana, no passava per una concertació amb els representants de la lluita contra la MAT sinó per donar veu al poble mitjançant un referèndum vinculant, possibilitat llastimosament ignorada per el conjunt dels nostres elegits.

La MAT ens ve imposada per París i per Madrid, ho sabem, però que no pretenguin ara que els catalans, contents, ens creiem que la seva realització, aèria o soterrada, és la victòria de l'ecologia i la democràcia.

 

Partager cet article

Repost 0
Published by Defensa de la terra
commenter cet article

commentaires